Бесплатные шаблоны Joomla

Каркасна технологія будівництва

Каркасна технологія будівництва підходить для будівництва будинків і цілих житлових масивів з низькою поверховістю. Проста та зручна методика дозволяє зробити будинок навіть власними руками, вимагаючи лише початкових знань у забудові та повного дотримання технології.

При технології каркасного будівництва основу стін складає дерев'яний каркас, що несе, який зовні обшивається OSB матеріалом, а зсередини, як правило, гіпсокартоном або дерев'яною вагонкою. Внутрішнє місце стіни заповнюється утеплювачем. Фасадна частина будинку обкладається стіною різними фасадними матеріалами, які додадуть будинку елегантний екстер'єр.

Термін закінчення будівництва багато в чому залежить від того, чи буде воно здійснюватися із залученням фахівців, чи самостійно. Фірми, що займаються будівництвом каркасних будинків, гарантують здачу будинку "під ключ" протягом літнього сезону.

Переваг каркасного домобудування безліч:

  • Довговічність. Термін служби будинків, збудованих із застосуванням каркасної технології, може становити 50-70 років. Якщо замість дерева застосовується легкий металевий сплав, термін експлуатації може тривати і до 100 років.
  • Екологічність житла. Дерево та мінеральні утеплювачі зводять до мінімуму ризик випаровування токсичних речовин, будучи чистими природними матеріалами.
  • Якщо каркасний будинок зібраний з дотриманням технології, включаючи обробку швів між панелями, таке житло буде дуже теплим та оптимальним за режимом вологості повітря.

Недоліком будинків такого типу є:

  • Висока пожежна небезпека, особливо при зведенні з порушенням технології або застосуванні дешевих панелей для облицювання.
  • Також при неправильному укладання утеплювача в процесі експлуатації в будинку може утворюватися конденсат і не зберігатися тепло.
© 2022 Bogartstroi. All Rights Reserved.